Tip první: smažené nudle
První tip se vlastně nijak neliší od toho, jak toto jídlo děláme běžně, jen jsme přidali jeden extra krok navíc. Nudle uvařte podle návodu na obalu, slijte z nich vodu, a vhoďte je do rozpálené pánve. K nim pak přidejte čerstvou zeleninu podle vlastního výběru, houby, zbytky včerejšího kuřete nebo třeba uzeného lososa. Je to skvělé jídlo pro situace, kdy už máte nudlových polévek plné zuby, a zároveň se vám nechce nic moc vymýšlet. Dejte si také záležet na koření.
Přidat můžete třeba chilli, kurkumu, garam masalu nebo čerstvé bylinky jako koriandr, libeček či petrželku. V závislosti na tom, co použijete, můžete mít z jednoho základu klidně pět různých jídel. Vaříte-li pro více lidí, je také fajn udělat velkou dávku nudlí, přísady naskládat to talířů okolo, a nechat každého, ať si sestaví svou vlastní misku.
Tip druhý: Ramen nudle se ztraceným vejcem
Vajíčko a nudle? Ale jistě. Na první pohled možná trochu nesourodá, ale ve výsledku velmi harmonická kombinace. Kromě toho, že natvrdo uvařené vajíčko prostě jen tak přihodíte do misky, můžete zkusit i polévku se ztraceným vejcem. To se dělá tak, že ve vařící vodě vytvoříte vír, do kterého rozklepnete vajíčko tak, aby žloutek zůstal zabalený v bílku. Když bílek ztuhne, ale vnitřek je ještě tekutý, máte hotovo. Do vody pak stačí přihodit Ramen, zeleninu a bylinky, a máte rychlé a syté jídlo.
Tip třetí: burger
Za tenhle nápad je zase jednou zodpovědná hybná síla všech geniálních i ujetých nápadů poslední doby, totiž Instagram. V zásadě jde o to, že nerozlámané balíčky těstovin uvaříte, smícháte s vajíčkem, za pomoci potravinářské folie nebo formiček z nich vytvarujete kolečka, ta osmažíte (samozřejmě je předtím z folie vybalíte), a dovnitř dáte náplň jako do hamburgeru. Někteří na to přísahají jako na nejlepší vyprošťovák po alkoholové noci, zbytek jen protáčí oči v sloup.