Syn a technika



Technika je tady pro nás, abychom třeba se nenudili. Nebo někdo používá techniku také k zaměstnání. Ale kdybych měla třeba se věnovat malým dětem, tak ty používají techniku hlavně ke své zábavě. Například můj sedmiletý syn, tak ten by se opravdu neobešel bez různých šňůr nebo ovladačů a starých věcí. On totiž moc rád věci rozbije ne tedy, že by je schválně rozbíjel, ale má rád, když je může smontovat a rozmontovat. Mého syna tohle baví už dlouho. Takže když se něco někomu doma rozbije anebo to přestane fungovat, tak to donesou k nám domů. Asi má třeba na tři hodiny opravdu o zábavu postaráno.

Babička má staré věci doma.

Vážně nevím, proč to syna baví. Ale zábavě se meze nekladou. Když má syn rád zábavu takovou, že rozkládá a smontuje techniku dohromady, tak proč by tohle nemohl dělat? Jenom si vezměte, že jsou některé děti, které zase nonstop sedí u televize anebo u počítačových obrazovek. Proto si myslím, že je syn vlastně se takhle rozvíjí také jemnou motoriku. Má pravé šroubováky a také pravé kleště. Protože když mu třeba někdo donese starý budík anebo obrazovku, tak vždycky potřebuje mít kvalitní nářadí. Alespoň takhle to říká můj syn. A mně to nevadí.

Syn na techniku nedá dopustit.

Dokonce i můj partner synův otec říká, že prý je rád, že syna tohle baví, protože můj partner je automechanik. A tak už předpokládá, že náš syn bude automechanik také. Vždyť už sám chodí také do garáže. Podle mého názoru, tohle je prima, když syna baví právě technika anebo elektrotechnika, tak proč by potom také nemohl být autoopravář? Proč by nemohl být automechanik, jako je právě jeho otec? Myslím si, že každé dítě anebo i každý dospělý člověk má různou a svou zábavu mě by třeba například technika nebo elektrotechnika vůbec nebavila. Ale když to baví syna, tak jsem ráda, že alespoň má takovouto zajímavou a různorodou zábavu. A určitě v tom nejsem sama.